A l’octubre de 2020 es va aprovar i va publicar el Reial decret 902/2020, el qual estableix l’obligació per a totes les empreses de tenir un registre retributiu des del dia 14 d’abril de 2021. A més, l’RD 902/2020 estableix un altre mecanisme que busca solucionar la bretxa salarial entre homes i dones. I les empreses que compten amb 50 o més empleats, i que per tant estan obligades a dur a terme una auditoria retributiva.
En què consisteix una auditoria retributiva?
Amb una auditoria retributiva es pretén obtenir informació necessària per a comprovar si el sistema retributiu de l’empresa, de manera transversal i completa, compleix amb l’aplicació efectiva del principi d’igualtat entre dones i homes en matèria de retribució.
L’auditoria retributiva haurà de permetre definir les necessitats per a evitar, corregir i prevenir els obstacles i dificultats existents o que poguessin produir-se per a garantir la igualtat retributiva, i assegurar la transparència i el seguiment d’aquest sistema retributiu. A cada lloc de treball se li ha d’assignar una puntuació o valor numèric per a d’aquesta manera avaluar els llocs de treball de l’empresa en qüestió.
Quines són les obligacions en una auditoria retributiva?
En una auditoria retributiva existeixen una sèrie d’obligacions per a les empreses com són:
- S’ha de realitzar el diagnòstic de la situació retributiva en l’empresa (tasques, funcions, etc.). Una avaluació dels llocs de treball tenint en compte el que diu l’article 4 del RD 902/2020, tant en relació amb el sistema retributiu com en relació amb el sistema de promoció.
- Establir un pla d’actuació per a la correcció de les desigualtats retributives, determinant objectius, actuacions, cronogrames i als responsables de la seva implantació i seguiment.
A Lladó Grup podem realitzar el Registre i auditoria retributiva de la teva empresa.
Un equip d’experts us assessorem amb els vostres dubtes i personalitzem el teu cas
Coneix els serveis de Consultoria laboral per a empreses i t’ajudem a complir amb la igualtat retributiva.