La Generalitat de Catalunya ha iniciat una campanya per regularitzar la declaració de l’Impost de Patrimoni de les persones físiques dels anys 2017 al 2020, on li calcula l’impost i la quota a pagar, fent una liquidació per cada any i amb les seves reduccions.
Ho fan perquè tenen informació suficient, encara que no tota, però els bancs li envien informació dels comptes amb els seus moviments i saldos, dipòsits, accions, etc. Així com també tenen dades de les escriptures que fan els notaris per identificar les finques, el seu preu d’ adquisició i els valors cadastrals.
Qui estan obligats a fer la declaració del Patrimoni?
Estan obligats a presentar la declaració les persones físiques (no societats) siguin residents o no residents, que concorri alguna de les següents circumstàncies:
- Que el valor dels béns i drets determinats d’acord amb les normes reguladores de l’impost i un cop aplicades les deduccions o les bonificacions, surti una xifra superior a 500.000 euros a Catalunya i resulti quota a ingressar per tots els béns i drets.
- Quan no passi l’anterior, el valor dels béns i drets (els béns estiguin o no exempts) computats sense considerar les càrregues i gravàmens que disminueixin el valor dels béns i drets ascendeixin a una xifra superior a 2.000.000 euros i no s’ ha de tenir en compte els deutes o les obligacions personals, és a dir, es té en compte el patrimoni brut.
Què li aconsellem com assessor fiscal?
Ara que estem en campanya de fer la declaració de la renda del 2021, informis amb el seu assessor fiscal si hi està obligat a fer la declaració de l’Impost sobre el patrimoni, perquè l’Administració Tributària de la Generalitat té molta informació i li pot enviar liquidacions dels anys no prescrits.
Hem de ser conscients i acostumar-nos a pensar que les Administracions Tributàries en general, manegen molta informació nostra.
Confia en la nostra experiència, a Lladó Grup Consultor comptem amb més de 65 anys d’experiència.
Coneix els nostres serveis fiscals.