Augmenta la resistència física
Amb un son reparador ens cansem menys i tenim millor resistència aeròbica, fonamental per a esportistes. Diversos estudis realitzats per la Universitat de Stanford (EUA), van confirmar que els atletes que dormien 10 hores en període de competició milloraven tant els seus temps com la seva resistència física.
Dormir bé millora l’atenció
Els nens no reaccionen de la mateixa manera a la privació de son que els adults. Segons un estudi publicat en la revista Pediàtrics, els nens d’entre set i vuit anys que dormen menys de vuit hores, tenen més probabilitats de ser hiperactius, distrets i impulsius. I és que la falta de son continuada pot derivar en símptomes de TDAH (Trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat) en els més petits.
Dormir bé ens fa més atractius
El millor tractament de bellesa, més natural i econòmic és el son reparador. Un estudi publicat per la revista British Medical Journal, va demostrar que les persones que dormen bé durant la nit resulten més atractives i més saludables pels altres, que les persones que dormen poc i malament.
Dormir bé protegeix el cor
Hi ha diversos estudis que avalen la teoria que les persones amb falta de son continu (insomni), tenen tres vegades més possibilitats de patir una insuficiència cardíaca que els que dormen bé diàriament. Una de les recerques, publicada en la revista European Heart Journal, va trobar que l’insomni augmentava els nivells en sang de les hormones de l’estrès. Això, alhora incrementava la tensió arterial, la freqüència cardíaca i també el colesterol, tots ells factors de risc per a la nostra salut cardiovascular.
Dormir bé incrementa la creativitat
Segons la Fundació Espanyola del Cor, quan el cervell està descansat i la producció d’hormones és equilibrada, la nostra memòria funciona molt més eficientment; aquesta circumstància provoca que la nostra imaginació es dispari i ens torni més creatius.
Dormir bé combat la depressió
És clar que dormir relaxa el nostre organisme, i gràcies a això el nostre cos produeix més melanina i més serotonina; ambdues hormones contraresten eficaçment els efectes de les hormones de l’estrès (adrenalina i cortisol). Quan ens despertem, ens sentim millor tant física com emocionalment. Per contra, no dormir bé augmenta la producció de les hormones de l’estrès, ajudant a la depressió a assentar-se una mica més en nosaltres, segons la Fundació Espanyola del Cor.
Dormir bé millora la memòria
Per a molts és un dels grans plaers de la vida, i no n’hi ha per menys. La migdiada, també ho és. La Universitat de Hafi (Israel) va fer un estudi, i la seva principal conclusió va ser que una migdiada de 90 minuts a mitja tarda ajuda a fixar els records i la destresa.
Dormir bé ajuda a perdre pes
No és cap ximpleria. Un estudi de la Universitat de Chicago (EUA) va descobrir, que dormir poc i malament porta a un augment dels nivells d’una hormona anomenada grelina, que ens provoca la sensació de gana. De la mateixa manera que els adipòcits o cèl•lules grasses alliberen menys leptina (l’hormona que ens treu la gana). Així, motivat per a l’acció d’aquestes dues hormones, si estàs a dieta i dorms poques hores, tindràs més gana que si en dorms 8.