Cuinar, fer les compres perquè no falti de res a l’oficina, posar en ordre els despatxos o organitzar activitats perquè els treballadors es coneguin millor i s’incentivi un bon ambient de treball són algunes de les tasques encomanades als i les “feelgood managers”. Es tracta d’un innovador lloc de treball sorgit a Sillicon Valley, als Estats Units, que ara arriba a Europa gràcies a Alemanya on bona part de les start ups que s’estableixen a la seva capital estan incorporant en el seu organigrama aquesta posició multi tasca.
De fet, només a Berlín hi ha més de 171.000 empreses emergents i més de 600.000 persones tenen un feina vinculada en aquest sector.
Un “feelgood manager” és considerat un assistent encarregat d’integrar un treballador nou al seu lloc de treball, organitzar petits esdeveniments de team building i, fins i tot, encarregar-se de qüestions més rutinàries com el material d’oficina, la màquina de cafè o els càterings de les oficines.
Segons diferents agències de recursos humans que promouen aquesta posició, entre les empreses la principal tasca dels “feelgood managers” és comunicar i establir una relació entre la direcció i els treballadors i fer que es treballi en un marc de confiança i benestar.
Lluny de ser novedós, els “feelgood managers” no deixen de ser una feina vista ja en anterioritat en moltes oficines amb tasques més vinculades al secretariat sense el glamour i el valor afegit que es pretén donar en aquesta nova posició dotada ara amb més elements propis dels recursos humans i el lideratge d’equips.